Pages

Bagaimana untuk Cat Furniture Kayu di Rumah

Lukisan Perabot - Bagaimana untuk Cat Furniture Kayu di Rumah


Indonesian Furniture Dengan penggunaan, cat menjadi perabot kayu busuk dan tua dan lelah perabot perabot. Malah, struktur perabot kayu kekal utuh selama ini, ia hanya mengambil masa proses mengecat untuk membuat ia kelihatan seperti baru. Proses dicat di rumah perabot tidak keras dan anda boleh melakukannya sendiri dengan mengikuti cadangan di bawah.

Alat dan bahan yang diperlukan untuk kerja

berus
Foam Roller
kertas pasir
Beban kayu (warna kuning muda)
penguji pisau kayu
Paint & Coatings
lukisan
Lakuer atau kedap (pilihan)
Topeng muka
sarung tangan
Penyediaan perabot rumah untuk proses mengecat

Pilih tempat yang mempunyai pengudaraan yang baik dan menggunakan sehelai kain atau plastik untuk meletakkan perabot di atasnya. Membersihkan kawasan perabot dan berbintik-Tompok, kandungan tidak sekata dan tercalar dengan beban kayu. Memohon pulpa kayu dan lap dengan pisau pengisian. Juga menggunakan pulpa kayu untuk berpegang kepada sendi yang kuat. Apabila pengeringan kayu pengisi ini, gunakan kertas pasir untuk mendapatkan permukaan yang licin. Sekarang, membersihkan perabot dengan baik dengan cecair dan menggunakan kain bebas lin.

Penggunaan Primer cat sebelum mengecat

utama yang berguna untuk membuat salutan cat cukup melekat pada kayu dan membuat cat tahan lama. Tanpa buku asas, cat mengelupas selepas beberapa bulan atau setahun. Gunakan berus cat di sudut-sudut dan tepi dan roll atas permukaan yang rata untuk memohon buku asas. Jangan bimbang tentang menggunakan buku asas yang bagaimanapun, ia akan ditetapkan untuk langkah seterusnya. Apabila primer kering, pasir dengan kertas pasir bijirin halus, dan kemudian lap habuk papan.

Lukisan Home Furniture

Sekarang perabot bersedia untuk memohon cat. Menggunakan roller busa di atas permukaan yang rata, maka berus cat pada permukaan yang tidak sekata dan roller yang tidak dapat dicapai. Menggunakan perapi cat untuk memperlahankan tepi cat kering. Ia membantu untuk membuat lebih banyak lapisan cat. Sapukan lapisan kedua cat jika perlu dan biarkan kering.

Warna kuning muda atau Lacquer

Walaupun sudah selesai, tetapi untuk melihat lebih berkilat, anda boleh menggunakan cat warna kuning muda pada tahap itu. Ia melindungi perabot dari calar dan menambah berkilat di atasnya. Sekali lagi, biarkan varnis kering dengan betul sebelum perabot.

langkah-langkah keselamatan

Untuk keselamatan anda, gunakan topeng yang berkualiti untuk mengelakkan kesan-kesan bahaya cat wap kimia. Buat semua cat ini di tempat yang mempunyai pengudaraan yang baik dan jelas. Gunakan sarung tangan dan satu pusingan penuh untuk melindungi kulit daripada kesan bahan kimia toksik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

 

Most Reading

Diberdayakan oleh Blogger.